Over mij

Even voorstellen

foto-over-mijIk ben Nancy Valk en ben 54 jaar. Getrouwd en moeder van 2 dochters en een zoon. En daarnaast ook nog de trotse oma van 2 prachtige kleindochters. Ik kom oorspronkelijk uit Katwijk aan Zee, maar woon sinds 1991 in Deventer. 

Werk en ervaring

Ik ben in 1991 afgestudeerd als HBO-verpleegkundige en heb ervaring in het ziekenhuis, de revalidatiezorg en wijkverpleging.

Sinds 2009 ben ik praktijkverpleegkundige (POH-S) en werkzaam in een huisartsenpraktijk in Apeldoorn. Daar houd ik spreekuren voor mensen met Diabetes type 2 , hart- en vaatziekten, hoog cholesterol en hoge bloeddruk. Ook begeleid ik mensen met astma en COPD. Bij de huisartspraktijk doe ik ook het spreekuur voor mensen die willen stoppen met roken. In 2019 heb ik mijn diploma gewichtsconsulent gehaald.

Omdat ik hulp bij stoppen met roken en leefstijlbegeleiding het leukste onderdeel van mijn werk vind, ben ik in 2020 in Deventer een praktijk begonnen als stoppen-met-roken coach en gewichtsconsulent. Ik ben daarnaast ook nog 2 dagen per week werkzaam in de huisartsenpraktijk.

Persoonlijk

Ik leer niet alleen anderen om gezond te leven, maar heb het ook zelf moeten leren. Op mijn 23e is er een vorm van reuma bij mij geconstateerd. Al vele jaren werd mijn reuma behandeld met (steeds zwaardere) medicatie, maar mijn energie-level bleef altijd erg laag. Ik ben op den duur zelf op zoek gegaan naar manieren om meer energie te krijgen. Ik ben gezond gaan eten, veel gaan bewegen, en heb een gezond gewicht bereikt. Door dit alles is mijn energie-level echt enorm toegenomen. Iets waar ik heel erg blij mee ben! In dit hele traject ontdekte ik ook de achterliggende oorzaken van mijn over-eten. Nu ik weet hoe ik hiermee om moet gaan, lukt het me veel beter om mijn nieuwe leefstijl goed vol te houden. 

Wat ik interessant vond, waren de vele overeenkomsten tussen mijn worsteling met over-eten, en wat ik hoorde tijdens mijn werk met mensen met een rookverslaving. Op sommige punten leek ik wel verslaafd aan eten. Ik heb zelf veel voordeel gehad van mijn kennis rond het overwinnen van een rookverslaving. Het arresteren van gedachten, gemotiveerd blijven, volharden, omgaan met verleidingen, etc. Allemaal zaken die zowel bij stoppen met roken als bij stoppen met over-eten belangrijk zijn.

Als coach wil ik je graag begeleiden naar een gezond leven waarin je vrij kunt zijn van de negatieve effecten van een rookverslaving, een verkeerd eetpatroon of eetbuien. Je hoeft niet gebukt te blijven gaan onder je verslaving of verkeerde gewoonten.