Over mij

Even voorstellen

Nancy ValkIk ben Nancy Valk en ben 51 jaar. Getrouwd en moeder van 2 dochters en een zoon.  Mijn oudste dochter is getrouwd en ik ben sinds kort de trotse oma van een kleindochter. Ik kom oorspronkelijk uit Katwijk aan Zee, maar woon sinds 1991 in Deventer. 

Werk en ervaring

Ik ben sinds 1991 HBO-verpleegkundige, en heb ervaring in het ziekenhuis, de revalidatiezorg en wijkverpleging.

Sinds 2009 ben ik praktijkverpleegkundige en werkzaam in een huisartsenpraktijk in Apeldoorn. Daar houd ik spreekuren voor mensen met Diabetes type 2 , hart- en vaatziekten,  hoog cholesterol en hoge bloeddruk. Daarnaast begeleid ik mensen met astma en COPD. Bij de huisartspraktijk heb ik ook een spreekuur voor mensen die willen stoppen met roken.

Omdat ik de leefstijlbegeleiding en hulp bij stoppen met roken in mijn huidige werk het leukste onderdeel vind van wat ik doe, ben ik in Deventer een praktijk begonnen als gewichtsconsulent en stoppen-met-roken coach. Ik werk nog 2 dagen per week in de huisartsenpraktijk.

Persoonlijk

Naast mijn professionele kennis en ervaring op het gebied van leefstijlbegeleiding heb ik zelf ook een eigen worsteling doorgemaakt in het verkrijgen van een gezonde leefstijl. Ik heb een chronische ziekte waarbij gezond leven en eten een grote invloed bleek te hebben op mijn kwaliteit van leven. Ik heb in de afgelopen jaren zelf geleerd hoe ik mijn verkeerde manier van eten en leven succesvol en blijvend kon veranderen. Behalve mijn voeding bleken ook meer bewegen, en het op een nieuwe manier met negatieve emoties omgaan, een grote invloed te hebben op mijn blijvende leefstijlverandering.

Met myNewLife wil ik je graag begeleiden naar een gezond leven waarin je vrij kunt zijn van de negatieve effecten van een verkeerd eetpatroon, eetbuien of een rookverslaving. Met z’n tweeën bereik je meer dan alleen!