Stoppen met roken

Hulp bij stoppen met roken

Laat ik beginnen met het feit dat veel rokers zelfstandig een poging doen om te stoppen met roken. In 2018 probeerde ongeveer 37% van de rokers 24 uur of langer niet te roken. Heel veel mensen lukt dat ook. Maar een geslaagde stoppoging wordt slechts bereikt door 5 tot 7% van de rokers (dwz dat zij na een jaar nog steeds niet roken). Zelfstandig stoppen lukt wel, maar gestopt blijven is een heel ander verhaal.

Het stoppen met roken onder begeleiding (met eventuele medicatie of nicotinevervangers) geeft een veel gunstiger slagingspercentage, namelijk 35-40%. 

Van stoppen ging nog nooit iemand dood, van uitstellen is nog nooit iemand gestopt

Met myNewLife wil ik je graag begeleiden in het definitief stoppen met roken. Wat ik je kan bieden is ten eerste een duidelijke uitleg hoe het zit met roken en nicotineverslaving. Daarnaast geef ik veel aandacht aan hoe psychische afhankelijkheid werkt, en ook hoe je ingesleten gewoontes kunt doorbreken. 

Het grootste deel van mijn begeleiding zal echter niet over feitenkennis gaan. Ik ga je helpen om op het rookvrije pad te blijven. Samen je valkuilen ontdekken en leren te omzeilen. Sterk zijn als jij zwak bent. Tips geven als jij het even allemaal niet meer weet. Als je valt probeer ik je weer overeind te helpen. En ik probeer je met de nodige humor en zelfreflectie bij te staan.

Mijn begeleiding bestaat in principe uit 1 a 2 face-to-face gesprekken op mijn praktijk in Deventer, met daarna telefonische, whatsapp of emailbegeleiding tot een jaar na je stopdatum. Vaker een face-to-face gesprek is ook mogelijk, en een traject met alleen telefonische of digitale begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Mijn doel is samen met jou tot een aanpak te komen die gaat werken voor jóu. Jij stopt met roken, en algemene adviezen werken niet zo goed. Samen met mij kun je jouw eigen stopplan gaan uitvoeren en begeleiding op maat krijgen, toegespitst op de moeilijkheden en obstakels op jóuw weg naar een rookvrij leven. 

Stoppen met roken – probeer het eens samen

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Maak nu een afspraak

In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus zal ik in ons eerste telefoongesprek of emailcontact samen met je bekijken hoe we veilig aan de rookstopbegeleiding kunnen beginnen. Er is digitaal van alles mogelijk (Skype, ZOOM, Whatsapp-videobellen), maar ook bij mij op de praktijk behoort een veilig live consult, in een goed geventileerde ruimte waarbij de 1,5 meter gewaarborgd kan worden, tot de mogelijkheden.

Jouw investering

Vanaf 2020 geldt er bij de meeste verzekeringen geen eigen risico meer voor vergoeding van hulp bij stoppen-met-roken.

Een stoppen met roken programma bij myNewLife kost 200 euro (inclusief BTW).

Kijk even in je verzekeringspolis wat jouw verzekering vergoedt: https://www.ikstopnu.nl/vraag-en-antwoord/hoeveel-krijg-ik-vergoed-van-mijn-verzekering/

Hou in gedachten dat je een hoop geld overhoudt als je stopt met roken. Bij 20 sigaretten per dag heb je na een jaar stoppen gemiddeld 2400 euro bespaard!  (afhankelijk van je merk). Bereken zelf wat stoppen met roken jou oplevert op  https://www.ikstopnu.nl/motivatie/bereken-wat-je-bespaart/ 

 

Lees- en kijktip:

Informatie over roken en corona: https://www.trimbos.nl/kennis/corona/roken

Artikel Telegraaf nov 2017: Stoppen lukt slechts 5%

Artikel AD oktober 2018: Stoppen met roken is moeilijker dan afkicken van cocaïne

Centraal Bureau voor de Statistiek: Gezondheid belangrijkste reden om te stoppen met roken