Stoppen met roken

Hulp bij stoppen met roken

Waarom zou jij stoppen met roken onder begeleiding van een coach?

Volgens het Trimbos instituut wil ongeveer 80% van de rokers stoppen met roken. In 2019 deed 1/3 van de rokers een serieuze stoppoging. De meeste rokers hebben meerdere pogingen nodig voordat het hun lukt om definitief te stoppen. Dat is niet gek, want roken is een echte verslaving.

Echt zelfstandig stoppen doet slechts 5 tot 7% van de rokers. Je bent namelijk pas een ex-roker als je langer dan 1 jaar niet gerookt hebt. Zelfstandig stoppen lukt wel, maar gestopt blijven is een heel ander verhaal.

Maar er is goed nieuws: begeleiding van een stoppen-met-roken coach (met eventuele medicatie of nicotinevervangers) geeft een veel gunstiger slagingspercentage, namelijk 35-40%

Van stoppen ging nog nooit iemand dood, van uitstellen is nog nooit iemand gestopt

Met myNewLife wil ik je als stoppen-met-roken coach begeleiding geven om definitief te stoppen met roken. Er zijn veel grote, landelijke bedrijven die begeleiding aanbieden bij stoppen met roken. Maar ik bied met mijn praktijk in Deventer een persoonlijke hulp bij het stoppen met roken, dicht bij jou in de buurt. Je bent geen nummer, maar krijgt de persoonlijke aandacht en begeleiding die je nodig hebt op jóuw weg naar een rookvrij leven.

Ik geef uitleg hoe het zit met roken en nicotineverslaving. Daarnaast geef ik veel aandacht aan hoe psychische afhankelijkheid werkt, en ook hoe je ingesleten gewoontes kunt doorbreken. 

Mijn doel is om je te helpen om op het rookvrije pad te blijven. Samen je valkuilen ontdekken en leren om ze te omzeilen. Samen weer je kracht en motivatie terugvinden als jij een zwak moment hebt of even terugvalt. Tips geven als jij het even allemaal niet meer weet. Ik probeer je met de nodige humor en zelfreflectie bij te staan.

Mijn hulp bij het stoppen met roken bestaat in principe uit 1 a 2 face-to-face gesprekken op mijn praktijk in Deventer, met daarna telefonische, Whatsapp of emailbegeleiding tot een jaar na je stopdatum.

Vaker een face-to-face gesprek is ook mogelijk, en een traject met alleen telefonische of digitale begeleiding kan ook. Mijn doel is samen met jou tot een aanpak te komen die gaat werken voor jóu. Jij stopt met roken, en algemene adviezen werken vaak niet zo goed. Samen met mij kun je jouw eigen stopplan gaan uitvoeren en begeleiding op maat krijgen, toegespitst op de moeilijkheden en obstakels op jóuw weg naar een rookvrij leven. 

Stoppen met roken – probeer het eens samen

Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

In verband met de coronamaatregelen zal ik in ons eerste telefoongesprek of emailcontact samen met je bekijken hoe we veilig aan de rookstopbegeleiding kunnen beginnen. Er is digitaal van alles mogelijk (Skype, ZOOM, Whatsapp-videobellen), maar ook bij mij op de praktijk behoort een veilig live consult tot de mogelijkheden.

Jouw investering

Vanaf 2020 geldt er bij de meeste verzekeringen geen eigen risico meer voor vergoeding van hulp bij stoppen met roken.

Begeleiding van de stoppen-met-roken coach van myNewLife kost 200 euro.

Ik ben een niet-gecontracteerde zorgverlener voor stoppen met roken. Ik sta wel in alle kwaliteitsregisters ingeschreven, en wordt over het algemeen voor 75 tot 100% vergoed. Kijk even in je verzekeringspolis wat jouw verzekering precies vergoedt of kijk op: https://www.ikstopnu.nl/vraag-en-antwoord/hoeveel-krijg-ik-vergoed-van-mijn-verzekering/ 

Hou in gedachten dat je een hoop geld overhoudt als je stopt met roken! Bij 20 sigaretten per dag heb je na een jaar stoppen gemiddeld 2400 euro bespaard (afhankelijk van je merk). Bereken zelf wat stoppen met roken jou op dit moment oplevert op  https://www.ikstopnu.nl/motivatie/bereken-wat-je-bespaart/ 

 

Lees- en kijktip:

Informatie over roken en corona: https://www.trimbos.nl/kennis/corona/roken

Artikel Telegraaf nov 2017: Stoppen lukt slechts 5%

Artikel AD oktober 2018: Stoppen met roken is moeilijker dan afkicken van cocaïne

Centraal Bureau voor de Statistiek: Gezondheid belangrijkste reden om te stoppen met roken