Stoppen met roken

Hulp bij stoppen met roken

Waarom zou jij stoppen met roken onder begeleiding van een coach?

Volgens het Trimbos instituut wil ongeveer 80% van de rokers stoppen met roken. In 2022 heeft 35,9% van de mensen die roken een serieuze stoppoging ondernomen (stopte langer dan 24 uur). De meeste rokers hebben meerdere pogingen nodig voordat het hun lukt om definitief te stoppen. Dat is niet gek, want roken is een verslaving en niet een slechte gewoonte.

Écht zelfstandig stoppen doet slechts 5 tot 7% van de rokers. Je bent namelijk pas een ex-roker als je langer dan 1 jaar niet gerookt hebt. Zelfstandig stoppen lukt wel, maar gestopt blijven is een heel ander verhaal.

Maar er is goed nieuws: begeleiding van een stopcoach (met eventuele medicatie of nicotinevervangers) geeft een veel gunstiger slagingspercentage, namelijk ongeveer 8x hoger dan in je eentje (dus zo'n 40-56%). 

Van stoppen ging nog nooit iemand dood, van uitstellen is nog nooit iemand gestopt

Ik wil je als rookstopcoach begeleiding geven om te leren rookvrij te leven. Ik bied met mijn praktijk in Deventer een persoonlijke hulp, dicht bij jou in de buurt. Je bent geen nummer, maar krijgt de persoonlijke aandacht en begeleiding die je nodig hebt op jóuw weg naar een rookvrij leven.

Ik geef uitleg hoe het zit met roken en nicotineverslaving. Daarnaast geef ik veel aandacht aan hoe psychologische afhankelijkheid werkt, en ook hoe je ingesleten gewoontes kunt doorbreken. Ook zal ik kijken of je ondersteuning nodig hebt in de vorm van nicotine vervangers (wordt aangevraagd door mij zelf bij een landelijke apotheek), of dat je misschien speciale medicatie nodig hebt als hulpmiddel (medicatie gaat altijd met een recept via je huisarts). 

De eerste 4 weken na je stopdatum zullen we ongeveer 1x per week contact hebben. Onderzoek wijst uit dat mensen, wanneer ze de eerste 4 weken rookvrij blijven, daarna meer kans hebben om ook 1 jaar rookvrij te blijven. En als je een jaar rookvrij bent, is je stoppoging officieel geslaagd.

Na het doorkomen van de eerste 4 stopweken staat het je vrij om contact met me te zoeken om op het rookvrije pad te blijven. Je zit in een traject met jezelf om je valkuilen te ontdekken en leren ze te omzeilen.

Soms heb je even een gesprekje nodig om je kracht en motivatie weer terug te vinden als jij een zwak moment hebt of even terugvalt. Ik kan je tips geven als jij het even allemaal niet meer weet. Ik probeer je met mijn deskundigheid, zelfreflectie en de nodige humor bij te staan.

Mijn hulp bij het stoppen met roken kan ingevuld worden naar jouw behoefte, met in ieder geval 6 contacten (2 voor en 4 na je stopdatum).

We spreken elkaar in principe 1a 2 keer face-to-face op mijn praktijk in Deventer, met daarna telefonisch contact. Het traject blijft open tot een jaar na de stopdatum, waarin je me altijd mag contacten als het niet goed gaat met het rookvrij blijven.

Een volledig telefonisch traject, of contact via beeldbellen (whatsapp, ZOOM, Skype) behoort trouwens ook tot de mogelijkheden als jou dit beter uitkomt, bv omdat je ver weg woont, of omdat jouw situatie je aan huis gebonden houdt.

Mijn doel is samen met jou tot een aanpak te komen die gaat werken voor jóu. Jij stopt met roken, en algemene adviezen of aanpak werken vaak niet zo goed. Samen met mij kun je jouw eigen stopplan gaan bedenken en uitvoeren en begeleiding op maat krijgen, toegespitst op de moeilijkheden en obstakels op jóuw weg naar een rookvrij leven. 

Zet vandaag de eerste stap naar een rookvrij leven

Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Jouw investering

Een stoptraject bij myNewLife wordt 100% vergoed door je zorgverzekeraar. 

Neem even vrijblijvend contact met me op, dan kan ik daar meer informatie over geven. 

Stoppen met roken gaat je ook enorm veel geld opleveren. Bij 20 sigaretten per dag heb je na een jaar stoppen gemiddeld 2500 tot 3000 euro bespaard (afhankelijk van je merk soms zelfs meer). Bereken zelf wat stoppen met roken jou op dit moment oplevert op  https://www.ikstopnu.nl/motivatie/bereken-wat-je-bespaart/  

 Ik ben een gecertificeerde rookstopcoach met registratie in het kwaliteitsregister KABIZ (nr 18106038686).

Tevens ben ik als rookstopcoach aangesloten bij Sinefuma, en geschoold in de Rookvrijookjij methode.

Lees- en kijktips:

Artikel Telegraaf nov 2017: Stoppen lukt slechts 5%

Artikel AD oktober 2018: Stoppen met roken is moeilijker dan afkicken van cocaïne

Centraal Bureau voor de Statistiek: Gezondheid belangrijkste reden om te stoppen met roken